top of page
Keresés

Biodinamika,változás,fejlődés - VINCE MAGAZIN

Ha a szakma kérdez, mindig örömmel válaszolunk! Ezek a párbeszédek különlegesen kedvesek számunkra. Beszélgettünk szőlőművelésről, biodinamikáról, változásról, tervekről és persze borokról.


A nagyvilági pezsgést hagyta maga mögött Florian Zaruba, hogy a természetközeli szőlőművelésben és borkészítésben a Balaton déli partján megtalálja azt a nyugalmat és harmóniát, ami valóban boldoggá teszi. Novemberi lapszámunkban vele, a Kristinus birtokigazgatójával készítettünk interjút, amelynek fókuszába csakúgy, mint mostanában a borászat fókuszába a biodinamikus szemléletmódra való átállás került. Ebből a cikkből hozunk most öt erős mondatot.


1, Bár gyerekként mezőgazdaságot tanultam, és sokszor voltam az állatok és a természet közelségében, mégis más területen kezdtem el dolgozni. Éltem azt az életet, keresve azokat a hamis értékeket, amikre a mai társadalom ráneveli az embereket: sikeresnek lenni, sok pénzt keresni, feláldozva mindazt, ami valójában fontos és mértékadó.


2. A kihívás számomra pozitív üzenetet hordoz magában, de ezt csak akkor lehet így felfogni, ha nyitottak vagyunk az újdonságokra és tanulni szeretnénk. Cél, kitartás és odaadás szükséges az életben.


3, A szuperkapitalista és materialista életmód a legnagyobb fenyegetés a világra nézve. Egyetlen célja rávenni az embereket, hogy minél több pénzt költsenek szükségtelen dolgokra. Ez a szemléletmód a mezőgazdaságra is rávetítődik, soha nem látott mértékben pusztítjuk a környezetet.


4,A föld, az élővilág, a természet tiszteletben tartásával értéket kell teremteni nemcsak saját magunk számára, hanem a következő generációk számára is. Az utolsó órához érkeztünk, de még megvan a lehetőségünk pozitív irányba fordítani a világot.




5, Igyekszünk a lehető legkevesebb beavatkozással olyan karakteres borokat csinálni, amelyek elrugaszkodnak a sablonoktól. Legtöbb termékünk szűretlenül, alacsony kén hozzáadásával kerül a palackba, az új, átalakított portfóliónkban pedig a narancsborok, az ősi pezsgőkészítési technológiával készült pétillant naturel pezsgő és a natúr borok mellett már sárgamuskotály, zenit, zöldveltelini pét-natok is helyet kaptak.



Szöveg: Vince magazin

Fotók: Vince magazin


bottom of page